[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/16\/rasvjeta.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/16\/100x73\/rasvjeta.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/16\/rasvjeta.jpg","size":"217.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Široki Brijeg dobiva novu rasvjetu vrijednu oko 400 tisuća maraka

Središnji dio Širokog Brijega dobit će početkom studenoga novu rasvjetu vrijednu oko 400 tisuća maraka, kazao je Feni Miroslav Ramljak, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ZHŽ-a. 

Dodao je kako je pola sredstava osigurava Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), a pola Program Ujedinjenih naroda za razvoj UNDP.

Po njegovim riječima, radovi će biti završeni početkom studenoga. 

- Vrijednost radova, koji su već počeli, je negdje oko 400 tisuća maraka. Rok za izvođenje bio je mjesec dana, no izvjesno je da bi radovi mogli biti završeni i u kraćem roku - kazao je resorni ministar. 

U sklopu projekta rekonstrukcije javne rasvjete, u Širokom Brijegu je predviđena zamjena 949 svjetiljki s energetski neefikasnim žaruljama s novim svjetiljkama s energetski efikasnom LED rasvjetom. 

Realizacijom ovog projekta i ugradnjom modernih svjetiljki s LED rasvjetom povećati će se funkcionalnost, estetika, ekološka učinkovitost i ekonomičnost javne rasvjete.

Slični projekti provode se i u drugim gradovima u BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!