[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/14\/mosul-kurdi.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/14\/100x73\/mosul-kurdi.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/14\/mosul-kurdi.jpg","size":"301.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Sirijski Kurdi postaju saveznici Vlade u Damasku

Zvaničnici sirijskih Kurda su saopćili da će raditi sa centralnom vladom u Damasku na odbijanju turske ofanzive na sjeveru Sirije. 

U toj velikoj promjeni saveznika, kako prenosi AP, kurdske snage će se razmjestiti "rame uz rame" sa vladinim trupama duž sirijske granice.

To je saopćeno nekoliko sati pošto su zvaničnici SAD rekli da će američke trupe napustiti sjever Sirije, zbog "haosa koji je izazvala turska ofanziva".

Prethodno je, navodi AP, predsjednik SAD Donald Trump naredio svojim trupama da se povuku, što su kurdski saveznici vidjeli kao izdaju. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!