[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/21\/sipa7.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/21\/100x73\/sipa7.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/21\/sipa7.jpg","size":"60.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

SIPA - U okviru međunarodne operativne akcije presječen lanac trgovine kokainom

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u saradnji s policijskim i pravosudnim organima Republike Italije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, učestvovali u realizaciji velike međunarodne operativne akcije i tom prilikom presjekli lanac međunarodne trgovine opojnom drogom kokain.

Prilikom realizacije operativnih aktivnosti, otkrivene su i privremeno oduzete veće količine opojne droge kokain. 

Na području Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e lišili su slobode dvije osobe, saslušali više svjedoka, te pretresli više osoba, objekata i pokretnih stvari i tom prilikom oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. 

 

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju rad po ovom predmetu s ciljem dokumentiranja  krivičnog djela, saopćeno je iz Grupe za odnose s javnošću SiPA-e.                                                                                 

   

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!