[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/05\/sff-on-demand.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/05\/100x73\/sff-on-demand.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/05\/sff-on-demand.png","size":"902.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

SFF u online formatu na platformi ondemand.sff.ba

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival u potpunosti će biti održan u online formatu, saopšteno je iz Direkcije Festivala.

Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na online platformi ondemand.sff.ba će moći gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Putem ove platforme gledateljima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori sa autorima.

Odluka je donesena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 4. augusta, koje uključuju i “preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje”.

Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje, navodi se u saopštenju.

Festival, koji će trajaće od 14. do 21 augusta, bit će otvoren svjetskom premijerom filma "Koncetriši se, baba“ Pjera Žalice na ondemand.sff.ba. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!