[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/16\/semir-efendic-200418-jh.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/16\/100x73\/semir-efendic-200418-jh.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/16\/semir-efendic-200418-jh.jpg","size":"60.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Semir Efendić: Predsjednik stranke je najodgovorniji i za uspjehe i za neuspjehe

Afere poput "Respiratora", "Asima" i druge koje su se vezale uz ljude iz SDA, uzrok su gubitka načelničkih pozicija u sarajevskim općinama, prema mišljenju Semira Efendića, jedinog kandidata SDA koji je pobijedio u Sarajevu.

Da je SDA, recimo, drugačije reagovala kada sam pokrenuo aferu "Asim" da su poništili kantonalne stranačke izbore i održali nove, kaznili odgovorne i poduzeli druge odgovarajuće korake situacija bi, vjerujem bila drugačija. Naime, tada bi stranka pokazala da se bori protiv takvih pojava, kazao je Efendić, gostujući na Face TV.

Na pitanje koliko krivice za loše rezultate u Sarajevu snosi predsjednik SDA BAkir Izetbegović, Efendić je odgovorio.

- Predsjednik stranke je najodgovorniji, kako za uspjehe, tako i za neuspjehe stranke, istakao je Efendić.

Prema njegovim riječima, jedino pravno rješenje za SDA je da se sada održi vanredni kongres, na kojem bi se analizirali uzroci gubitka pozicija u Sarajevu, te donijeli odgovarajuće mjere, koje bi doprinijele prevazilaženju ovog gubitka.

Međutim, vrlo jasno je istakao da će i dalje ostati član SDA, uprkos svim do sada iskazanim neslaganjima sa vrhom stranke, dodajući kako će razmisliti o načinu kandidature na narednim izborima, odnosno da li će opet biti kandidat za načelnika općine.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!