[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/iran-zarif-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/100x73\/iran-zarif-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/iran-zarif-xinhua.jpg","size":"275.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Šef iranske diplomatije optužio Pompea za izazivanje rata

Iranski ministar vanjskih poslova Muhammed Javad Zarif optužio je američkog državnog tajnika Mikea Pompea da pokušava "zavarati" i uvući u rat predsjednika Donald Trumpa, te poručio da bi oni koji priželjkuju rat protiv Irana, za svoje dobro trebali moliti da do toga ne dođe. 

Zarif je na Twitteru prokomentarisao navode Pompea koji optužuje Iran za napad na saudijsko naftno postrojenje Aramco, odnosno predstavljanje tog napada kao uzroka za izbijanje rata, prenosi agencija Anadolija. 

Podvukao je kako Pompeo izaziva rat protiv Irana.

- Ostaci 'B tima' i njihovi ambiciozni saveznici pokušavaju prevariti Donalda Trumpa kako bi ga uvukli u rat. Za svoje bi dobro trebali moliti se da ne dođe do toga što priželjkuju. Zbog svoje arogantnosti oni još uvijek plaćaju cijenu u ratu protiv Jemena, koji nisu uspjeli završiti prije četiri godine, a koji je usput mnogo manji od Irana - poručio je Zarif.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!