[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/19\/haloo-sarajevo-beer-festival-2018.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/19\/100x73\/haloo-sarajevo-beer-festival-2018.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/19\/haloo-sarajevo-beer-festival-2018.jpg","size":"298.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Sedmi haloo Sarajevo Beer Festival sprema najbolju ljetnu zabavu

Ovogodišnji 7. hallo Sarajevo Beer Festival počet će u četvrtak, 21. juna i trajati do subote, 23. juna, a i ovaj će put ljubiteljima dobre zabave ponuditi dobar provod uz koncerte prestižnih muzičkih izvođača iz zemlje, regiona i svijeta.

Na Festivalu će prvi put u BiH nastupiti Faithless DJ set – Sister Blis. Ova slavna umjetnica, kako je još zovu "prva dama" elektonske muzike, DJ i house producentkinja pisala je muziku za muzičke himne poput "God is DJ", "Insomnia", "We Come 1", "Music Matters", "Salva Mea" uz pomoć kojih je Faithless postao i zadržao epitet jednog od najbitnijih bendova u istoriji elektronske muzike sa više od 15 miliona prodatih albuma.

- Zabava na otvorenom bit će prava pivska i gastronomska oaza uz premium, lager, pšenične i craft pivske ukuse, kao i lanac brze hrane Pirpa. Snažan craft pokret i kultura uživanja u vrhunskim domaćim pivama nisu zaobišli ni BiH, stoga smo ove godine u ponudu uvrstili brojne domaće craft pivare. Različitost ukusa, tekstura, aroma i boja koje definišu craft piva učinit će 7. haloo Sarajevo Beer Festival pravim rajem za pivske entuzijaste - navodi se u saopćenju Festivala.

Ovogodišnje festivalsko izdanje otvorit će bend "Bombaj štampa", nakon njih nastupaju "Letu štuke" i "Kultur Shock". Drugu noć za odličnu zabavu zaduženi su "Crvena jabuka", "Elemental" i "Faithless DJ set – Sister Bliss". Posljedna večer festivala pripala je bendovima "Obojeni program", zatim "Hladno pivo", a Festival će zatvoriti splitski bend "TBF".

Festivalske kapije bit će otvorene 21. juna u 15 sati, ulaz do 18 sati je besplatan, a nakon toga će posjetioci moći ući uz jednodnevne ulaznice koje koštaju 10 KM i trodnevne po cijeni od 25 KM.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova KS, Festival će kao i prethodnih godina provoditi društveno odgovornu kampanju "Ako si pio, ne vozi", čime se želi podići svijest vozača, posebno mladih, o rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

After party 7. haloo Sarajevo Beer Festivala održavat će se u sarajevskom klubu Underground, saopćeno je iz Festivala.

Podijelite ovaj članak!