[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/1024px-vm-beijing-airport-hallways-4350.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/100x73\/1024px-vm-beijing-airport-hallways-4350.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/1024px-vm-beijing-airport-hallways-4350.jpg","size":"108.76","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Saudijska Arabija uvela privremena ograničenja ulaska u zemlju

Ministarstvo vanjskih poslova Saudijske Arabije saopćilo je da nadležne zdravstvene vlasti u Kraljevini Saudijskoj Arabiji s pažnjom prate dešavanja vezana za širenja koronavirusa, navodi se u saopćenju saudijskog ministarstva.

Saudijska Arabija će implementirati odobrene međunarodne standarde i podržati napore zemalja i međunarodnih organizacija, posebno Svjetske zdravstvene organizacije, kako bi prekinuli širenje virusa.

U saopćenju se navodi da će Kraljevina Saudijska Arabija poduzeti nekoliko koraka kako bi spriječili širenje među turistima, koji su došli na umru, i stanovnicima. 

Ova zemlja je ukinula dolazak na umru i posjetu Poslanikovoj džamiji. Također predviđa ukidanje turističkih viza za osobe koje dolaze iz zemalja u kojima je intenzivno povećanje broja oboljelih od koronavirusa na osnovu kriterija koje su odredile zdravstvene vlasti. 

Saudijska Arabija je također zabranila ulazak svojim državljanima koji žive i u diajspori, ali se mogu vratiti osobe koje imaju državljanstvo, a koje su izašle privremeno iz zemlje.

U saopćenju se navodi da da se sve ove mjere privremene i da će biti ukinuti čim nadležne vlasti procijene da za njih nema potrebe.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!