[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/18\/l-c92ffe85aa1682c11b1fa9729d60c7c8.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/18\/100x73\/l-c92ffe85aa1682c11b1fa9729d60c7c8.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/18\/l-c92ffe85aa1682c11b1fa9729d60c7c8.jpg","size":"88.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Sanirane kuće za 22 porodice u Starom Gradu, Hadžibajrić najavio nastavak projekta

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić posjetio je, u društvu generalog direktora glavnog ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH Abdullaha Qarija, neke od porodica čije kuće su obnovljene u projektu te općine. Potvrđeno je da projekt ima velike benefite za najugroženije kategorije i da će biti nastavljen u narednoj godini. Liga muslimanskog svijeta spremna je uključiti se i podržati projekt.

-  Posjetili smo građane čije kuće su nedaleko od prve linije odbrane, tokom agresije na našu zemlju, bile su dosta oštećene. Nisu mogli sami sanirati određene dijelove, mi smo im pomogli u tome. Kroz ovaj projekt dosad smo obnovili oko 400 stambenih objekata. Liga muslimanskog svijeta prepoznala je taj projekat, odlučili su da razmotre mogućnost vlastitog učešća i finansiranja. Dogovorili smo da im dostavimo naš program sanacija za narednu godinu, koji će biti proslijeđen u glavni ured u Saudijskoj Arabiji gdje će donijeti odluku o finansiranju - izjavio je načelnik Hadžibajrić. Naglasio je da bi njihovom podrškom veći broj građana dobio pomoć.

Direktor Regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH Abdullah Qari potvrdio je da je ured Lige u Saudijskoj Arabiji već informirao o tom projektu, očekuje pozitivan odgovor.

- Liga muslimanskog svijeta nastoji pružiti pomoć i uraditi što može za BiH i za narod u BiH, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. To ćemo raditi i ubuduće, u saradnji sa općinama - izjavio je.  

Kako se navodi u saopćenju za javnost, kroz projekt sanacije stambenih jedinica građanima koji su u stanju socijalne potrebe od početka godine u Starom Gradu su sanirane kuće za 22 porodice, a za te namjene utrošeno je 176.000 KM.

- Porodice koje nisu u mogućnosti da same obnove svoje objekte dobile su pomoć Općine Stari Grad Sarajevo u utopljavanju objekata, zamjeni stolarije, sanaciji prostorija, krovnih konstrukcija i nabavci građevinskog materijala. To je dugogodišnji projekt u programu rada općinskog načelnika, a s ciljem pomoći najugroženijim kategorijama i obezbjeđivanja osnovnih životnih uslova - saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!