[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/sanaderhr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/100x73\/sanaderhr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/sanaderhr.jpg","size":"299.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Sanader tražio prekid izvršenja zatvorske kazne

 Pola godine nakon što je zatvoren zbog šestogodišnje pravomoćne presude za korupciju u slučaju Planinska bivši hrvatski premijer Ivo Sanader podnio je preko svojih odvjetnika molbu za prekid izvršenja zatvorske kazne kako bi se mogao oporaviti nakon operacije koljena.

 Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković kazala je za N1 da je Sanaderu oporavak nakon operacije nemoguć u zatvoru. Stoga je zatražila da ga se na mjesec dana pusti na slobodu, dodajući da bi se državi na taj način smanjili i troškovi, a ne postoji opasnost od bijega.

 O zahtjevu Sanaderove obrane odlučit će sudac izvršenja veliokogoričkog Županijskog suda, koji je za izdržavanje Sanaderove kazne nadležan od lipnja.

 Sanader je u remetinečkom zatvoru od 4. travnja, kada je Vrhovni sud završio trodnevno razmatranje žalbi protiv prvostupanjske presude u aferi Planinska kojom je osuđen na četiri i pol godine zatvora i povrat 15 milijuna kuna. Odlukom Vrhovnog suda Sanader je u konačnici, uz povrat novca, pravomoćno osuđen na šest godina zatvora.

 Zbog operacije koljena Sanader je tražio i odgodu ponovljenog suđenja u slučaju Ina-MOL, no sutkinja zagrebačkog Županijskog suda je odlučila da će se suđenje nastaviti u Sanaderovoj odsutnosti uz objašnjenje da se sam doveo u tu situaciju. Sudski vještak prethodno je zaključio da operacija nije bila hitna, ali da je Sanader ustrajao na zahvatu nakon kojega su potrebna tri mjeseca rehabilitacije, prenosi Hina.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!