[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/16\/telemach.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/16\/100x73\/telemach.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/16\/telemach.jpg","size":"45.56","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Sabotaža kompanije "Telemach BH" presijecanjem kablova u Sarajevu

U ulici Behdžeta Mutevelića 77 u Sarajevu nepoznata osoba ili više njih presjekla je tri optička kabla koja pripadaju kompaniji "Telemach BH", što je dovelo do obustavljanja usluge dijelu korisnika, nestanka internet-veze i prekida emitovanja kablovskog programa.

Tehničke ekipe "Telemacha" izašle su na teren i rade na otklanjanju smetnji i uspostavljanju usluge korisnicima koji su zbog ove sabotaže nepoznatih počinilaca ostali privremeno bez usluge. Kompanija "Telemach BH" podnijet će krivičnu prijavu protiv N. N. izvršioca koji je nanio štetu kompaniji i izvršio opstrukciju isporuke usluge korisnicima u naselju Grbavica, prenosi N1.

Sabotaža i presijecanje kablova, kako sumnjaju, dogodili su se u subotu u tri poslije ponoći za vrijeme ograničenog kretanja koje je propisano Krizni štab FBiH.

"Očekujemo da istražni organi utvrde sve okolnosti pod kojima je učinjeno ovo krivično djelo uništavanja imovine s namjerom da se nanese šteta kompaniji 'Telemach' i zaustavi isporuka usluge korisnicima. Poslije brojnih medijskih napada i negativne kampanje bazirane na neistinitim informacijama o kompaniji 'Telemach BH', svjedoci smo da se prešlo i na pokušaj opstrukcije rada kompanije i kroz fizičko uništenje imovine.

Tehničke ekipe 'Telemacha' potrudiće se da u najbržem mogućem roku zamijene optičke kablove kako bi se nastavilo pružanje usluge pretplatnicima 'Telemach BH', a očekujemo da istražni organi u najkraćem roku otkriju počinioce.

O navedenom slučaju upoznati su nadležni policijski organi te će, u skladu s tim, biti podnesena krivična prijava Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Krivični zakon FBiH propisuje niz krivičnih dijela od oštećenja tuđih stvari i imovine do ugrožavanja sigurnosti građana onemogućavanjem nesmetane komunikacije, posebno s hitnim službama", njihovo je saopćenje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!