[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/kjkppark1402-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/100x73\/kjkppark1402-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/kjkppark1402-1.jpg","size":"155.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

RZC'Pionirska dolina' zatvoren za posjetioce zbog čišćenja vještačkih jezera

Rekreativno zabavni centar 'Pionirska dolina' i zoo vrt zatvoren je za posjetioce, zbog čišćenju vještačkih jezera.

U saopćenju za javnost KJKP 'Park' navodi da je, prije dva dana, započeto čišćenje taloga i mulja u oba vještačka jezera, u centralnom dijelu tog rekreativno zabavnog centra.  

- O obimu posla govori i činjenica da 'Pionirska dolina' trenutno izgleda kao gradilište, ako je suditi po broju teške mehanizacije, mašina i radnika uključenih u taj posao - navodi se.  

Tim projektom bit će osigurani ljepši uvjeti za život pernatim stanovnicima Zoo vrta, doprinijet će i hortikulturnim ljepotama te zelene oaze.

- Iz Građevinskog preduzeća "Bosman" poslane su mašine u 'Pionirsku dolinu', za čišćenje i prikupljanje taloga. Tu su i kolege s mehanizacijom iz KJKP "Rad". Za regulaciju vode iz jezera na terenu je podršku dalo i KJKP "Vodovod i kanalizacija".  

Zbog činjenice da jezera, na taj način, nisu čišćena nekoliko desetina godina na terenu su i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite koji su spremni reagirati ako budu pronađena neeksplodirana ubojita sredstva. 

U projekt uređenja uključena je i kompletna mehanizacija i radna snaga preduzeća 'Park'. Cilj je što prije očistiti cjelokupan talog iz oba jezera, izvršiti navodnjavanje i taj rekreativno zabavni centar ponovo otvoriti za posjetioce.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!