[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/coronavirus-5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/100x73\/coronavirus-5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/coronavirus-5.jpg","size":"40.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Rusija ponovo izvijestila o najvećem dnevnom rastu broja umrlih

Rusija je u petak ponovo izvijestila  o najvećem dnevnom rastu broja umrlih u pandemiji koronavirusa kada su zdravstveni zvaničnici registrovali 232 smrtna slučaja u proteklih 24 sata, čime je ukupan broj preminulih u toj zemlji porastao na 4.374.

Ruska komparativno niska stopa smrtnosti još izaziva pitanja među ekspertima kako u Rusiji tako i na Zapadu, dok neki sugeriraju da  ruska vlada prijavljuje manji broj umrlih od koronavirusa iz političkih razloga, prenosi AP.

Ruski zvaničnici odlučno negiraju te navode i pripisuju nizak broj umrlih efikasnosti mjera uvedenih na suzbijanju širenja epidemije.

Broj zaraženih koronavirusom u Rusiji danas je  nadmašio 387.000 nakon što su zdravstveni zvaničnici izvijestili o više od 8.500 novih slučajeva.

U ovom je mjesecu predsjednik Vladimir Putin objavio ukidanje nekih restriktivnih mjera, rekavši kako je Rusija u stanju da „uspori pandemiju“ i da je vrijeme za postepeno ponovno otvaranje.

Većina ruskih regija pod restriktivnim je mjerama od 30. marta.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!