[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/iran-sjednica-vlade-rouhani-august-2019-irna.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/100x73\/iran-sjednica-vlade-rouhani-august-2019-irna.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/iran-sjednica-vlade-rouhani-august-2019-irna.jpg","size":"290.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Rouhani pozvao na solidarnost među zemljama Perzijskog zaliva

Iranski predsjednik Hassan Rouhani izjavio je u srijedu da zemlje u Perzijskom zalivu mogu zaštiti sigurnost i stabilnost regije kroz saradnju i solidarnost.

Govoreći na redovnom sedmičnom sastanku vlade, iranski predsjednik je izjavio da formiranje nove koalicije o kojoj se govori u Perzijskom zalivu i Omanskom zlivu neće biti moguće niti provodivo jer takva koalicija neće doprinijeti sigurnosti  regije.

Dodao je da je Iran spreman da zaštiti sigurnost regije u saradnji sa zalivskim zemljama na isti način kako je činio u proteklim stoljećima.

Naglašavajući da sigurnost regije ne zahtijeva prisustvo stranih snaga, on je rekao da zemlje u regiji mogu zaštiti sigurnost putem jedinstva, solidarnosti i dijaloga.

Uvijek su vladali prijateljski odnosi među susjedima, kazao je Rouhani, naglašavajući da će sve podijele među njima ići u korist njihovih neprijatelja.

Komentirajući izvještaje o mogućem izraelskom prisustvu u regiji, Rouhani je kazao da je "cionistički režim sa sobom unosio nesigurnost, ubistva i teror u svaki dio svijeta u kome je bio", prenosi iranska novinska agencija Irna.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!