[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/27\/rouhani-novembar-2019-irna.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/27\/100x73\/rouhani-novembar-2019-irna.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/27\/rouhani-novembar-2019-irna.jpg","size":"39.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Rouhani: Iran pretrpio štetu od 150 milijardi dolara zbog sankcija SAD-a

Predsjednik Irana Hassan Rouhani izjavio je kako je Iran pretrpio štetu od najmanje 150 milijardi dolara zbog sankcija koje su mu jednostrano nametnule Sjedinjene Američke Države (SAD), javlja Anadolu Agency.

Rouhani se u Teheranu obratio učesnicima sjednice Vijeća za borbu protiv koronavirusa, a tom prilikom je komentirao i kritike koje je zbog loše ekonomske situacije u Iranu dobio i od predsjednika iranskog parlamenta Muhammeda Bakira Kalibafa.

- Ako će se narod buniti zbog nestašice i problema, onda je Bijela kuća u Washingtonu jedina prava adresa za to. Neka niko ne upućuje narod na pogrešne adrese zarad ostvarivanja političkih interesa - poručio je Rouhani u govoru kojeg je prenosila Iranska državna televizija.

Rouhani tvrdi da su izvor svih problema u Iranu cionisti, nazadni režimi u regiji i radikalno pristrasne politike nekih krugova u SAD-u.

On je posebno kritikovao šefa američke diplomacije Mikea Pompea za kojeg je kazao da nije ministar vanjskih poslova, već ministar kriminala SAD-a.

- Amerikanci se ponose i hvale se neprijateljstvom i udarima na iranski narod. Iranski narod će slomiti Trumpovu opsadu, baš kako je prije 40 godina slomio i Saddamovu opsadu - kazao je Rouhani.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!