[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/27\/japan-koronavirus-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/27\/100x73\/japan-koronavirus-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/27\/japan-koronavirus-xinhua.jpg","size":"115.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Rekordne brojke zaraženih u Tokiju

Gradska vlada Tokija izvijestila je u petak o novih 570 zaraza koronavirusom, povećavajući mjesečni broj zaraženih u novembru na rekordnu cifru.

Brojka, koja je nadmašila 539 zaraženih prošle subote, i povećala je broj potvrđenih zaraza u Tokiju u novembru na 8.567, nadmašila je 8.125 zaraza registrovanih u augustu i ukazala je na rastuću ozbiljnost zaraza u japanskoj prijestonici.

Ukupan broj zaraženih u prijestonici sada iznosi oko 40.000, dok je broj ljudi koji pate od teških simptoma COVID-19, porastao za jednog pacijenta s jučerašnjih 61, na najviši nivo otkako je vanredno stanje zbog pandemije ukinuto krajem maja.

Širom zemlje, broj novozaraženih u petak je porastao za više od 2.500 ljudi, povećavajući ukupan broj zaraženih na 143.000. Više od 2.000 je preminulih.

Prošlog je četvrtka gradska vlada Tokija povisila stepen pripravnosti na skali od četiri stupnja, koja je zadnji put bila na snazi do 10. septembra, prenosi japanska novinska agencija Kyodo.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!