[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/28\/charlie-hebdo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/28\/100x73\/charlie-hebdo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/28\/charlie-hebdo.jpg","size":"51.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Reakcije Turske zbog karikature Erdogana Francuska smatra mržnjom

Nedavni verbalni napadi turskih zvaničnika na francuski satirični sedmičnik Charlie Hebdo, koji je objavio karikaturu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, "ispunjeni su mržnjom", rekao je glasnogovornik francuske vlade Gabriel Attal novinarima u srijedu.

Karikatura na naslovnici Charlie Hebdoa prikazuje Erdogana kako sjedi u bijeloj majici i donjem rublju, držeći piće u konzervi, zajedno sa ženom koja nosi hidžab. Turski zvaničnici opisali su to "gnusnim djelom", prenosi Reuters.

Francuska i Turska sukobile su se zbog karikatura poslanika Muhameda, nakon što je ovog mjeseca u Francuskoj odrubljena glava nastavniku koji je učenicima pokazao crtež poslanika Muhameda tokom lekcije o slobodi govora. Muslimani svako prikazivanje Poslanika smatraju bogohuljenjem.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!