[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/02\/banja-luka-9.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/02\/100x73\/banja-luka-9.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/02\/banja-luka-9.jpg","size":"116.04","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Razriješene dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja u RS

Na sastanku predsjednice Republike Srpske (RS) Željke Cvijanović sa potpredsjedavajućim Vijeća naroda RS-a iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom u Narodnoj skupštini RS-a Edinom Ramićem razriješene su dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja na teritoriji tog bh. entiteta, čime su se stvorile pretpostavke da odluka stupi na snagu bez pokretanja postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda.

Tokom sastanka razgovarano je i o epidemiološkoj situaciji i mjerama koje institucije RS preduzimaju s ciljem saniranja posljedica uzrokovanih pojavom novog korona virusa, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) ranije je upozoreno da će njihovi delegati u Klubu Bošnjaka u Vijeću naroda RS glasati protiv odluke o vanrednom stanju u RS, jer je skupštinska većine u entitetu RS odbila sva četiri zaključka kluba "Zajedno za BiH".

Tražili su da Skupština decidno obaveže Vladu da vanredno stanje ne koristi za ograničavanje slobode kretanja preko međuentitetske linije, prvenstveno kada je u pitanju dostavljanje humanitarne pomoći povratničkim naseljima.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!