[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/fna-144777.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/100x73\/fna-144777.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/fna-144777.jpg","size":"71.56","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Ramić u Doboju: Nova ulaganja u povratnička mjesta, ugovori vrijedni milion KM

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je u službenoj posjeti Gradu Doboju, gdje se sastao s gradonačelnikom Borisom Jerinićem, predsjednikom Skupštine Sevlidom Hurtićem i odbornicima iz reda povratničke zajednice.

Ministar Ramić i gradonačelnik Jerinić potpisali su jedanaest ugovora o izgradnji infrastrukture u povratničkim mjestima, kao i sporazum o izgradnji i rekonstrukciji 62 stambene jedinice povratničkim porodicama.

- Važno je napomenuti da je Doboj lokalna jedinica samouprave koja značajnije sufinansira sve projekte koje implementira Ministarstvo. Za infrastrukturu je to 49 posto, a za stambene jedinice 60 posto od ukupne vrijednosti projekata. Realizacijom danas potpisanih ugovora vršit će se sanacija, izgradnja i asfaltiranje nekoliko putnih pravaca, izgradnja vodovoda, objekata vjerskog i sportskog tipa, kao i izgradnja 62 stambene jedinice. Ukupna procijenjena vrijednost ugovora iznosi oko miliona KM - kazao je Ramić

Povratničke porodice u čijem domaćinstvu je u protekloj godini rođeno novorođenče dobile su finansijsku podršku. Ministar Ramić uručio je odluke o dodjeli finansijskih sredstava za 61 porodicu.

- Posebno smo ponosni na implementaciju ovog projekta. Na javni poziv se prijavilo najviše porodica iz Doboja. Sretni smo što podrška dolazi porodicama kada je to najpotrebnije i što možemo dati doprinos u podizanju mladih naraštaja u povratničkim sredinama. Prisustvo ovih mladih ljudi ujedno znači i prisustvo života u povratničkim sredinama - istaknuo je Ramić

Tokom službene posjete Doboju, Ramić se sastao i s odbornicima u Skupštini iz reda povratnika, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!