[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/raiffeisen-banka-olaksice1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/raiffeisen-banka-olaksice1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/raiffeisen-banka-olaksice1.jpg","size":"37.02","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Raiffeisen banka omogućila olakšice klijentima pogođenim negativnim ekonomskim posljedicama

(01.04.2020.) – Svjesna izazova s kojima se susreću svi klijenti u situaciji koja je uzrokovana pandemijom COVID-19, Raiffeisen banka je za svoje klijente omogućila različite olakšice.

  • Povrat naknade za vođenje računa i paketa računa za pravna lica

" Naime, pored činjenice da sve naše klijente koji su pogođeni novonastalom situacijom nastojimo podržati putem moratorija kako bismo im ublažili finansijski pritisak, banka je također donijela odluku da izvrši povrat više naplaćene naknade za usluge vođenja računa i paketa računa za pravna lica, te da zadrži dosadašnje cijene navedenih usluga", stoji u saopštenju  banke.

Klijenti su prethodno, putem mjesečnog izvoda, bili informisani o promjeni tarifa naknada u visini mjesečne naknade za vođenje računa i naknade za pakete računa za mala i srednja preduzeća (SME) sa početkom primjene od 31.03.2020. godine. U ovom slučaju, riječ je bila isključivo o poslovnoj odluci koja je donešena u januaru 2020. godine nakon što su predstavljeni novi paketi računa za SME i koja je klijentima komunicirana prije novonastale situacije.

Iz Raiffeisen banke ističu da ona nije nikada koristila vanredne situacije za povećanje naknada svojih usluga.

" Ulažemo maksimalne napore kako bismo klijentima olakšali poslovanje sa Bankom što je više moguće. U vremenu neizvjesnosti u kojem se nalazimo svako u svom segmentu daje maksimum da prevaziđe ovaj period, te ni Raiffeisen banka nije izuzetak", poručuju u svom saopštenju.  

Obzirom da slijede princip transparentne i otvorene komunikacije, aktuelne vijesti o aktivnostima koje poduzimaju u ovom periodu možete pogledati na  web stranici putem linka: https://raiffeisenbank.ba/stanovnistvo/vazne-informacije-za-klijente 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!