[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/24\/xx_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/24\/100x73\/xx_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/24\/xx_2.jpg","size":"56.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Rafi će biti teže nego ranije na Rolan Garosu

Nadal se posle višemesečne pauze vratio na teren na Mastersu u Rimu, gde je u četvrtfinalu izgubio od Dijega Švarcmana.

Švarcman je pokazao u Rimu da Nadal nije nepobjediv na šljaci. Rafa sada nije toliki favorit kao prethodnih godina i verujem da će mu biti teže nego ranije na Rolan Garosu. Početkom oktobra neće biti toliko vruće u Parizu i to će uticati na njegovu igru. Uz to, on je uglavnom igrao tri, četiri turnira pred početak Rolan Garosa i osvajao je titule. Ove godine to neće biti slučaj", ocjenio je Beker i dodao:

"Ipak, on je i dalje moj prvi izbor. Ako je Rafa prvi izbor, onda su iza njega Dominik Tim i Novak Đoković. Sve je moguće, vidjeli smo to na US Openu".

Mečevi glavnog žreba Rolan Garosa počinju u nedelju. Žreb je na programu u četvrtak - Đoković je prvi nosilac, a Nadal drugi.

izvor:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!