[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/20\/fahro-bozovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/20\/100x73\/fahro-bozovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/20\/fahro-bozovic.jpg","size":"72.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Radončić i Božinović dogovorili prolazak građana Hrvatske kroz Neum sa ličnim kartama

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović, nakon što su telefonski razgovarali o omogućavanju kretanja roba i građana, izazvanih zbog problema pojave koronavirusa, dogovorili su i olakšani način tranzita hrvatskih državljana kroz Neum.

To je jučer potvrdio i ministar Božinović na konferenciji za novinare u Zagrebu naglasivši da je će se prolazak hrvatskih državljama kroz Neumski koridor nastaviti sa ličnim kartama, pa čak i da je zahvaljujući dogovorenim mjerama ubrzan prolazak putnika kroz ovaj dio Bosne i Hercegovine.

Inače, ministar Božinović je imao izuzetno važnu ulogu u deblokadi bh.kamiona koji su bili blokirani i u određivanju koridora za nesmetan prolazak roba namjenjenih Bosni i Hercegovini.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!