[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/21\/fna-143910.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/21\/100x73\/fna-143910.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/21\/fna-143910.jpg","size":"77.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Radna grupa sutra nastavlja razmatrati prijedloge za izmjene Izbornog zakona BiH

Interresorna radna grupa za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH će na sjednici zakazanoj za sutra nastaviti razmatrati prijedloge za izmjene Izbornog zakona BiH.

Tokom proteklog dvodnevnog zasjedanja, 12. i 13. jula, razmatrana su poglavlja koja se odnose na birački spisak, ovjeru i kandidiranje za izbore, provođenje izbora, te zaštitu izbornog prava i pravila ponašanja u izbornoj kampanji.

Predsjedavajuća Interresorne radne grupe Alma Čolo nakon te sjednice je izjavila novinarima da rade po preporukama ODIHR-a, OSCE-a, Transparency Internationala, a i ono što je ugrađeno u prijedlog Centralne izborne komisije BiH na dnevnom je redu.

- Idemo redom po poglavljima. Puno stvari smo izdiskutovali i u vezi s određenim stvarima imamo konsenzus, a na kraju ćemo glasati o svakoj izmjeni i dopuni Izbornog zakona - navela je Čolo.     

Napomenula je da će o krupnim političkim pitanjima trebati postići dodatni konsenzus. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!