[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/26\/bosko-siljegovic-4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/26\/100x73\/bosko-siljegovic-4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/26\/bosko-siljegovic-4.jpg","size":"55.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

PSBiH - Šiljegović na 12. međunarodnoj konferenciji ombudsmena za oružane snage

Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović, sa saradnicima, učestvovat će na 12. međunarodnoj konferenciji ombudsmena za oružane snage, koja će, u organizaciji Ženevskog DCAF-a, biti održana od 26. do 30. oktobra putem videolinka.

Konferencija, na kojoj će učestvovati i generalni inspektor Ministarstva odbrane BiH, brigadni general Mirsad Ahmić, bit će posvećena razmjeni iskustava i dobrih praksi u vezi s aktivnostima ombudsmena za oružane snage tokom pandemije izazvane virusom korona (Covid – 19).

Oslanjajući se na uspjeh prethodnih jedanaest konferencija, i ovogodišnja međunarodna konferencija nastojaće, uprkos pandemiji, da osnaži položaj, status i otpornost institucije ombudsmena za oružane snage, kao i da unaprijedi saradnju između ovih nezavisnih nadzornih institucija u cijelom svijetu.

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine bila je krajem oktobra 2019. godine uspješan domaćin 11. međunarodne konferencije ombudsmena za oružane snage, na kojoj je zabilježen rekordan broj delegacija i učesnika, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!