[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/30\/xgg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/30\/100x73\/xgg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/30\/xgg.jpg","size":"80.48","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Prvi put od 2000. godine: Alkaras i Nadal kao nekad Agasi i Sampras

Eliminacijom Kaspera Ruda u četvrtfinalu turnira u Seulu (izgubio je od Japanca Nišioke), Rafael Nadal će od ponedjeljka biti drugi igrač svijeta.

Prva dva mjesta na ATP listi zauzimaće, dakle, teniseri iz Španije - na poziciji broj je jedan je Karlos Alkaras, osvajač US opena.

To znači da će prvi put još od 7. avgusta 2000. godine na vodećim pozicijama svjetskog tenisa biti dvojica igrača iz iste zemlje.

Prije više od 22 godine lider svjetske liste bio je Amerikanac Andre Agasi, a iza njega je bio Pit Sampras.

Alkaras i Nadal imaju šansu da ostanu u vrhu i na kraju 2022. godine. izvor;vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!