[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/18\/qq.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/18\/100x73\/qq.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/18\/qq.jpg","size":"70.09","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Prvi problemi za Manchester City nakon brutalne kazne

Nogometna Europa i dalje je pod dojmom kazne koju je dobio Manchester City.

Još uvijek aktualni engleski prvak Manchester City dobio je protekli tjedan drakonsku kaznu od UEFA-e: dvogodišnju zabranu nastupa u svim europskim natjecanjima i novčanu globu od 30 milijuna eura.

Netom poslije primitka kazne u Cityju su najavili da će se žaliti Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei, s nadom da će im sankcija biti prepolovljena odnosno da će u konačnici samo jednu sezonu biti protjerani iz Lige prvaka.No čak i ako se to dogodi, klub s Etihada naći će se na mukama. Naime, Manchester City suočen je s plaćanjem milijunskih odšteta svojim vlastitim igračima, kao svojevrsnom kompenzacijom za nenastupanje u najjačem klupskom natjecanju svijeta.

O čemu se točno radi? Većina igrača iz aktualnog kadra, praktički svi, u ugovorima koje su potpisali s Manchester Cityjem imaju predviđene bonuse za plasman u Ligu prvaka i nastupe u tom natjecanju. Kod nekih su ti iznosi toliki da dosežu brojku od sedam nula samo za plasman u LP, a mnogi imaju pravo na dodatnu plaću tj. bonuse ovisno o tome kakve rezultate klub ostvari u Europi.

Prošlotjedna odluka UEFA-e, ako ostane na snazi, znači da će Cityjevim zvijezdama tijekom sljedeće dvije godine biti uskraćena prilika za isplatu tih unosnih isplata. 

Pregovori oko toga kako zadovoljiti apetite igrača neće biti lagani jer se za svaku od sezona u kojoj izbori nastup u Ligi prvaka računalo da Manchester City zaradi oko 150 milijuna eura (UEFA, ulaznice, sponzori, marketing...), a sad tog novca neće biti.

Stoga u klubu postoji bojazan da bi igrači mogli početi gledati kako napustiti City.

U cijeloj toj priči ima i jedna dobra vijest za City: njihov najveći klupski sponzor, dobavljač sportske opreme Puma, već je potvrdio kako ne misli raskinuti sponzorski ugovor težak 65 milijuna eura po sezoni.

izvor:klik.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!