[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/cinea-01.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/100x73\/cinea-01.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/cinea-01.jpg","size":"81.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Prvi eksperimentalni koncert na Ilidži 16. jula

Prvi eksperimentalni koncert u Sarajevu bit će održan 16. jula, a moći će prisustvovati 1.000 ljudi.

To je prvi put nakon skoro 18 mjeseci da će u Kantonu Sarajevo biti održan koncert za taj broj ljudi, bez poštivanja epidemioloških mjera, uz mogućnost konzumiranja hrane i pića.

U velikom parku na Ilidži tim povodom je održana je pres-konferencija na kojoj su govorili Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, Kenan Musić, organizator i producent koncerta i doktorica Anisa Bajramović iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Organizator koncerta je CINEA Music, a realizuje se uz podršku Općine Ilidža i Turističke zajednice KS.

Nastupit će FM JAM ekipa DJ Soul, Merakool, Indigo DJ te Black Berziz, Stoposto i Geko koji će zagrijati atmosferu u ilidžanskom parku, a zvijezde večeri će biti turski producenti i DJ-evi Mahmut Orhan i Burak Yeter, koji će publiku zabavljati do kasno u noć. 

Koncert počinje u 20 sati.

Koncertu će moći prisustvovati osobe koje su preboljele koronavirus, oni koji su vakcinisani, ali i oni koji se testiraju negativno na covid-19.

U praksi će to značiti, kako su saopćili organizatori, da će prilikom kupovine karata posjetioci imati priliku da prilože ili potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da su prebolovali koronavirus, dok će oni koji nisu vakcinisani ili nisu prebolovali koronavirus označiti opciju za testiranje. 

Prodaja ulaznica počinje od 25. juna putem sistema Joyo na www.cinea.ba. Osobe koje koncertu budu prisustvovale sa negativnim PCR testom će se obavezati na retestiranje, koje će biti organizovano sedam dana nakon koncerta. Testiranje i retestiranje će biti uključeno u cijenu karte. 

Prilikom kupovine karata, posjetiocima će biti izdate jasne instrukcije o načinu dostava potvrda odnosno jasne instrukcije gdje i kada se vrši njihovo testiranje. Biće izdata i detaljna uputstva o dolasku na koncert. Automatizacija sistema je omogućila da onog momenta kada se izvrši vertifikacija svakog posjetioca, kupljena karta postaje valdina, a skeniranje iste na lokaciji koncerta omogućava ulaz na koncert. Osobe koje kupe kartu, a njihov test bude pozitivan, ostvaruju pravo na povrat novca.

Koncert će nadgledati epidemiolozi iz Zavoda za javno zdravstvo KS, a u organizaciju i realizaciju kompletnog događaja uključeno je skoro 100 ljudi. Koncert će biti korišten i za izradu zdravstvene studije za potrebe Ministarstva zdravstva KS uz čiju se saglasnost održava koncert.

Organizatori i partneri koncerta su saglasni da je ovo projekt koji će Ilidžu, Kanton Sarajevo ali i BiH pozicionirati na mapu dešavanja u julu, te događaj koji će sigurno privući i jedan dio turista, pošto je koncert namijenjen i stranim i domaćim gostima.

Sve informacije o koncertu, lineup i ostali detalji biće dostupni na www.cinea.ba

Glavni pokrovitelj koncerta je Općina Ilidža, uz podršku Turističke zajednice KS, saopćio je Omladinski Film Festival Sarajevo.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!