[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/aerodrom3-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/100x73\/aerodrom3-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/aerodrom3-2.jpg","size":"28.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Prvi avion sa opremom za pokretnu bolnicu stiže večeras u Banju Luku

Prvi avion sa opremom za pokretnu bolnicu, za koju je sredstva obezbijedila Vlada Republike Srpske, večeras se očekuje na banjalučkom aerodromu.

Iz entitetske vlade su ranije naveli da je pokretna bolnica s 500 bolničkih kreveta i cijelom pratećom opremom u površini od 6.000 kvadrata neophodna za borbu protiv koronavirusa.

Za nabavku pokretne bolnice entitetska vlada izdvojila je, kako je saopćeno, 3.650.000 maraka.

Ta vrsta bolnice, koja je naručena u Njemačkoj, imat će svu potrebnu prateću opremu kao što je: prijemno odjeljenje, kancelarijsko odjeljenje, apoteka, laboratorija s laboratorijskom opremom, oprema za medicinske sestre, oprema za intezivnu njegu, oprema za hospitalizaciju,  tuševi, wc moduli s kabinama, generator, električni distributivni centar, set za distribuciju vode i kuhinja.

Avion sa opremom za pokretnu bolnicu očekuje se u 19.30 sati na aerodromu Banja Luka.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!