[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/18\/plato-skenderija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/18\/100x73\/plato-skenderija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/18\/plato-skenderija.jpg","size":"378.53","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Promocija Projekta podrške zapošljavanju

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će danas u Domu mladih Skenderija promovirati Projekt podrške zapošljavanju.

Projekt podrške zapošljavanju je investicijski projekt u BiH ukupne vrijednosti od oko 50 miliona KM, koji sadrži dvije komponente.

Prva komponenta je putem ALMP-a i ima za cilj da pomogne Vladi FBiH na povećanju i širenju efektivnosti i efikasnosti aktivnih programa tržišta rada i posredovanja pri zapošljavanju u cilju unapređenja ishoda tržišta rada - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Druga komponenta projekta je Podrška za sisteme upravljanja, monitoring i komunikaciju (IBRD). Ova komponenta pruža podršku za efektivan monitoring projekta i finansiranje za jačanje sistema upravljanja u svrhu monitoringa ALMP i usluga zapošljavanja, kao i izradu i provedbu efektivne strategije komunikacije usmjerene na tražitelje posla, poslodavce, kreatore politika i sveukupno stanovništvo.

Pored predstavnika Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, na promociji će sudjelovati i predstavnici Federalnog zavoda za zapošljavanje, kantonalnih službi za zapošljavanje, kantonalnih ministarstava rada i socijalne politike, općina i drugi.

Programom promocije, između ostalog je predviđeno uvodno obraćanje federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače i direktorice Federalnog zavoda za zapošljavanje Helene Lončar.

Planirano je i obraćanje kantonalne ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Amela Dautbegović i načelnice za evropske integracije, strateško planiranje i koordinaciju projektima Snježane Kapić.

Podijelite ovaj članak!