[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/img-7213.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/100x73\/img-7213.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/img-7213.jpg","size":"351.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Projekti javnog transporta u KS vrijedni 130 miliona eura

 Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adnan Šteta ugostio je danas predstavnike Evropske investicione banke sa kojima je razgovarao o implementaciji projekata Javnog transporta Sarajevo u Bosni i Hercegovini.

U sklopu Programa javnih investicija za područje transporta u Kantonu Sarajevo, Vlada KS usvojila je projekte Ministarstva saobraćaja u ukupnoj vrijednosti 130 miliona eura. Kako je istakao ministar Šteta, projekti koji se tiču javnog prijevoza su u visokoj stopi spremnosti.

Radi se o projektima izgradnje tramvajske pruge za Hrasnicu, rekonstrukciji trolejbuske mreže za Vogošću, obnovi voznog parka za trolejbusku mrežu za Vogošću, izgradnji Južne longitudinale, obnovi voznog parka za javni linijski prijevoz putnika.

Predstavnici EIB-a boravit će u Sarajevu do petka, gdje će sa uposlenicima Ministarstva saobraćaja ustanoviti stanje spremnosti navedenih projekata.

Ukupan iznos sredstava za projekte iz vanjskog zaduženja koji su planirani u prijedlogu budžeta KS za 2020. godinu iznosi 130 miliona eura, saopćeno je iz  Pres-službe KS.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!