[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/xss_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/100x73\/xss_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/xss_1.jpg","size":"59.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Profesor predstavljen na Old trafordu: Zvao me Čelsi, ali kad Junajted zove - to se ne odbija

Ralf Rangnik predstavljen je kao trener Mančester junajteda.

Njemac - čiji je nadimak "Profesor" - potvrdio je da na klupi ostaje do kraja sezone i da je svjestan da Junajted već traži njegovog nasljednika.

Ali, on ostaje u klubu na funkciji savjetnika.

"Čelsi me je kontaktirao u februaru prošle godine sa ponudom da radim četiri mjeseca bez mogućnosti produžetka saradnje. Junajted me pozvao da budem tu šest i po mjeseci uz produžetak saradnje na dve godine u ulozi savjetnika. Kada pozove klub kao što je Mančester junajted, ne postoji mogućnost da odbiješ to", rekao je on.

Junajted igra promjenljivo ove sezone, iako ima moćan tim. Vidio je to i Rangnik uživo, sinoć protiv Arsenala u pobjedi 3:2.

"Glavni cilj za mene je samo da unesem ravnotežu u tim. Juče smo primili dva gola i ako se pogleda ukupan broj primljenih golova, to je u prosjeku dva po utakmici. To je jednostavno previše", rekao je nemački stručnjak.

"Đavoli" su trenutno sedmi sa 21 bodom, dok je Čelsi prvi sa 33, Siti drugi sa 32, a bod manje ima Liverpul.

"Radi se o pobjeđivanju, a ja sam veoma ambiciozan. Želimo da napravimo što uspješniju sezonu. Sada moramo biti realni. Razlika između nas i prva tri tima je velika. Ali, vidjećemo".

Najavio je da neće biti pojačanja...

"Nismo pričali o novim igračima. Sada je vrijeme da se detaljnije upoznate sa trenutnim sastavom, sastav definitivno nije premali. Ima dovoljno igrača. Po mom iskustvu, zima nije vrijeme za održive transfere“, kazao je.

Mediji su javili da je njegov cilj i da dovede Erlinga Halanda, a da bi ako uspije dobio bonus od 10 miliona funti.

"Ovo je glupost. U mom ugovoru nema takve klauzule. Znam kakav je Haland igrač, ali je u međuvremenu cijeli svijet shvatio koliko je dobar. Ipak, napadača imamo, toliko vrhunskih igrača u ofanzivnom dijelu da ne treba da pričamo ni o jednom drugom".

Jedan od njih je Kristijano Ronaldo...

"Nikada nisam vidio nekoga sa 36 godina da je tako spreman i dobar. Trener mora i da se prilagođava igračima koje ima", rekao je Njemac, koji će na klupi debitovati u nedjelju protiv Kristal Palasa.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!