[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/fna-139802.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/100x73\/fna-139802.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/fna-139802.jpg","size":"94.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Prodanović: Indonezija i BiH su prijateljske zemlje bez otvorenih pitanja

 Delegacija Komisije za interparlamentarnu saradnju Parlamenta Indonezije posjetila je danas Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, gdje su se susreli s Grupom prijateljstva za Aziju na čelu s Lazarom Prodanovićem. 

Kako je nakon susreta kazao Prodanović, BiH i Indonezija su prijateljske zemlje bez otvorenih pitanja.

- Želimo raditi zajedno na jačanju parlamentarne diplomatije, kako u interesu BiH, tako u interesu Republike Indonezije. Razgovarali smo o brojnim pitanjima, saradnji u oblastima obrazovanja, turizma, ekonomije, te saradnji u međunarodnim asocijacijama - kazao je Prodanović.  

Nada se da će BiH liberalizovati vizni režim za građane Indonezije kako bi se saradnja dvije zemlje ubrzala.

Predsjedavajuci komisije za interparlamentarnu saradnju Parlamenta Indonezije Fadli Zon naglašava da je bilo riječi i o saradnji u borbi protiv koronavirusa, te da očekuje da će saradnja biti nastavljena i na međunarodnim forumima.

- Mi smo prijateljske države, a Indonezija je to pokazala izgradnjom džamije Istiklal u Sarajevu. Očekujemo vašu posjetu Indoneziji - zaključio je Zon. 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!