[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/11\/sud-578.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/11\/100x73\/sud-578.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/11\/sud-578.jpg","size":"56.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Pročitana optužnica na suđenju za ubojstvo Olivera Ivanovića

Na pripremnom ročištu u Specijalnom sudu u Prištini pročitana je optužnica protiv šestoro Srba koji se dovode u vezi s ubojstvom srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića.

Tužitelj Blerim Isufaj pročitao je optužnicu kojom su obuhvaćeni Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, kao i trojica optuženih koji nisu dostupni kosovskim organima - Zvonko Veselinović, Milan Radoicić i Željko Bojić.

Optužena šestorka negirala je povezanost s Ivanovićevim ubojstvom. Nedeljko Spasojević i Žarko Jovanović priznali su krivicu samo za nelegalno posjedovanje oružja, javili su kosovski mediji.

Prema navodima optužnice, kriminalnu grupu, koja je osnovana s ciljem uspostavljanja političke i ekonomske kontrole na sjeveru Kosova gdje većinski žive Srbi, predvodili su Veselinović, Radoičić i Bojić.

Optužnicom se okrivljeni terete za kaznena djela sudjelovanje ili organizacija kriminalne grupe, zlouporaba službenog položaja ili ovlasti, pomoć u izvršenju kaznenog djela teškog ubojstva, neovlašteno posjedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zlouporaba službene dužnosti u suučesništvu i manipulacija dokazima u suučesništvu.

Optužnica je napisana na 40 strana, a predmet sadrži još 12.500 strana dokumentacije, s dokazima iz tog predmeta.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. siječnja 2018. godine ispred sjedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!