[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/img-9206.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/100x73\/img-9206.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/img-9206.jpg","size":"72.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Prioritet u zapošljavanju borci i članovi njihovih porodica

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović razgovarao je danas sa v.d. direktoricom JU Dom zdravlja KS Amelom Kečo i njenim saradnikom Ademirom Spahićem o aktuelnim temama vezano za  širenje pandemije COVID -19.

Akecent je stavljen na primjenu prioriteta za zapošljavanje neophodnog medicinskog i nemedicinskog kadra iz kategorija boračke populacije, a koji se trenutno vode na evidenciji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo

Ministar Osmanović je naglasio kako je opredjeljenje Vlade Kantona Sarajevo da pripadnici boračke populacije i članovi njihovih porodica imaju prioritet u zapošljavanju u svim oblastima društva, pa i u zdravstvu.

- Naš prioritet u zapošljavanju moraju biti nekadašnji pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine. To su ljudi koji su svoje radno i životno iskustvo sticali u najtežim vremenima, a koje je nažalost i u doba pandemije neophodno. U isto vrijeme, to će biti najbolji način zahvalnosti za njihov doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, a ta zahvalnost indirektno će im biti izrečena i kroz zapošljavanje članova njihovih porodica - obrazložio je ministar Osmanović.

Direktorica Kečo i saradnik Spahić su se složili s ministrom Osmanovićem, te istakli kako u potpunosti podržavaju opredjeljenje Vlade Kantona Sarajevo, saopćila je Služba za protokol i press KS.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!