[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/22\/sipa281.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/22\/100x73\/sipa281.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/22\/sipa281.jpg","size":"86.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Pretreseni objekti,osobe i pokretne stvari u okviru operativne akcije 'Bjegunac'

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su započeli pretrese na 22 lokacije na području Bijeljine, Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Špionice, Pelagićeva i Orašja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga iz Krivičnog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akciji "Bjegunac" policijski službenici SIPA-e pretresaju osobe, stambene objekte i pokretne stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičene osobe i privremeno oduzimaju predmete koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela. 

Pretresi se vrše po naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona.

Nevedene aktivnosti su nastavak operativne akcije "Bjegunac" započete 21. novembra ove, po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, kojom prilikom je na graničnom prelazu Orašje slobode lišena jedna osoba, kada je izvršen pretres osobe i putničkog vozila koje koristi ta osoba. Istog dana na području Bijeljine policijski službenici su izvršili pretres kuće i vikendice koju koristi osoba lišena slobode.

Uzimajuću u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informisana naknadno, saopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!