[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/18\/denis-kuljis.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/18\/100x73\/denis-kuljis.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/18\/denis-kuljis.jpg","size":"374.70","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Preminuo Denis Kuljiš, legendarni novinar, urednik i publicista

U dobi od 68 godina u Zagrebu je u nedjelju nakon kratke i teške bolesti preminuo Denis Kuljiš, utjecajni hrvatski novinar, urednik i publicista, prenosi Jutarnji list.

Denis Kuljiš rođen je u Splitu 8. decembra 1951. godine. Bio je prvi glavni urednik Globusa, ostavši na toj funkciji punih pet godina, a ranije osnovana firma koju je pokrenuo u međuvremenu je narasla u Europapress Holding (EPH), najveću novinsko izdavačku kuću u Hrvatskoj, koja se danas zove Hanza media. U EPH Kuljiš je pokrenuo još i magazin Gloria kao i sedmičnjak OK!.

Pokrenuo je i sedmičnjak Nacional koji je vodio dvije godine. Od 2005. do 2017. objavljivao je kolumne u Jutarnjem i Večernjem listu te nizu dnevnih novina u Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Prenosimo jedan u nizu njegovih tekstova

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!