[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/23\/dsre.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/23\/100x73\/dsre.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/23\/dsre.jpg","size":"98.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Premijer Ganić u Visokom otvorio pogon za proizvodnju HTZ opreme

Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirza Ganić otvorio je pogon za proizvodnju HTZ opreme u kompaniji "Porča" d.o.o. Visoko, kojoj je ovom prilikom uručen i certifikat kvalitete ISO 9001:2015.

Kompanija "Porča" postoji 30 godina a bavi se proizvodnjom HTZ opreme i opreme za zaštitu na radu. Proizvode plasira na domaćem i izvoznim tržištima, a od ove godine izvoze i na tržište Njemačke, saopćeno je iz Zeničko-dobojskog kantona.

Premijer Ganić je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da otvori novi pogon, jer se, kako je rekao, radi o domaćoj izvozno orijentisanoj kompaniji koja se na tržište probila predanim radom i kvalitetom.

- Potrebno nam je što više ovakvih firmi i treba da se ponosimo na naše proizvođače. Naši ljudi su radišni i mogu napraviti dobre rezultate, a državna administracija im mora pružiti adekvatnu podršku i biti pouzdan servis. Hvala vam što činite za Grad Visoko i Zeničko-dobojski kanton - rekao je premijer.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!