[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/xf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/100x73\/xf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/xf.jpg","size":"49.70","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Predstavljena Maksova igračka za 2021, RB16B

Novi bolid Red Bula nosi ime RB16B jer se zapravo radi o dorađenom RB16 kog je ova ekipa koristila u 2020. godini. Kako je šef tima Kristijan Horner rekao RB16B ima čak 60 odsto dijelova koji su isti kao i kod svog prethodnika. Cilj Red Bula je da novi bolid bude konstantniji tokom sezone na različitim stazama.

Ne bih rekao da su problemi prošle godine bili samo u aerodinamici. Te stvari uvek idu zjeadno. Ali mislim da smo napravili dobar napredak u 2020. i videćemo da li će RB16B moći da odgovori izazovima promjene pravila koja su očigledno ista za sve timove„, rekao je Kristijan Horner.

Nadamo se da ćemo sa dobrim lekcijama koje smo naučili lane, moći da to primenimo na novi unapređeni bolid„, kaže Horner.

Nova sezona Formule 1 počinje 28. marta u Bahreinu i čitavu sezonu ćete naravno kao i ranije moći da gledate na kanalima Sport Kluba.

izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!