[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/nasilje-u-skoli.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/100x73\/nasilje-u-skoli.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/nasilje-u-skoli.jpg","size":"49.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Predstavljanje filmova i video igrica o sprečavanju nasilja nad djecom

MFS-EMMAUS, kao dio Konzorcija za zaštitu djece u Bosni i Hercegovini, koji čine UNICEF, Save the Children i MFS-EMMAUS sutra će u Pozorištu mladih Sarajevo organizirati predstavljanje proizvoda i aktivnosti koje su poduzete u okviru dva projekta sa ciljem sprečavanja nasilja nad djecom.

Prisutnima će se obratiti predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, Švedske ambasade, Federalne uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policije Brčko Distrikta, UNICEF-a, Save the Children-a i MFS-EMMAUS-a.

U okviru projekta "Sprečavanje nasilja usmjerenog prema djeci kroz jačanje profesionalnih kapaciteta i edukacije djece o prevenciji nasilja u Bosni i Hercegovini", koji MFS-EMMAUS implementira uz podršku UNICEF-a i Vlade Švedske će biti predstavljen animirani film "Nasilje nad djecom" koji je namijenjen edukaciji djece mlađeg uzrasta o različitim oblicima nasilja kojima mogu biti izloženi.

Animirani film je također namijenjen nastavnicima, roditeljima i svim ostalim profesionalcima koji rade s djecom kao alat koji mogu koristiti u nastavi ili privatnom životu. Također će biti predstavljena mobilna aplikacija (igrica) "Super Safe" koja je namijenjena djeci od 11 do 15 godina, a koja se može koristiti kao inovativni edukativni alat.

U okviru projekta "Zaustavimo nasilje nad djecom: Sprječavanje i borba protiv seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece u digitalnom okruženju u BiH (EVAC)" bit će predstavljen video klip "Stop nasilju u digitalnom okruženju!", namijenjen tinejdžerima o podizanju svijesti mladih ljudi o opasnostima sa kojima se mogu susresti tokom korištenja interneta i digitalne tehnologije, kao i memorijska igrica "Stay Safe" o online nasilju, saopćeno je iz organizacije MFS-EMMAUS.  

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!