[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/dzaferovic-satler.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/dzaferovic-satler.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/dzaferovic-satler.jpg","size":"87.26","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Predsjedavajući Džaferović razgovarao sa šefom Delegacije EU u BiH Sattlerom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom. 

Jedna od tema razgovora bila je hitno provođenje procedura u institucijama BiH, kako bi naša zemlja što prije zvanično pristupila sporazumu Evropske unije o zajedničkoj nabavci medicinske opreme potrebne za borbu protiv koronavirusa, posebno respiratora. 

Sagovornici su se saglasili da je u ovom trenutku potrebno sve političke razmirice ostaviti po strani, kako bi se kroz saradnju svih aktera omogućio zajednički efikasniji odgovor na pandemiju koronavirusa i ekonomske posljedice koje će pandemija izazvati. 

Ambasador Sattler je u tom kontekstu posebno potcrtao zajedničku izjavu Predsjedništva BiH, te naglasio da je dosadašnja reakcija institucija u BiH na svim nivoima, kao i samih građana, izuzetno dobra. 

Predsjedavajući Džaferović naglasio je značaj angažmana i podrške koju Evropska unija pruža Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!