[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/mladi.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/100x73\/mladi.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/mladi.jpg","size":"81.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Poziv za press konferenciju Instituta za razvoj mladih KULT

Institut za razvoj mladih KULT organizuje press konfereciju povodom predstavljanja preliminarnih rezultata istraživanja o položaju mladih u BiH.

Press konferencija će biti održana u četvrtak 17. juna/lipnja 2021. godine, u prostorijama coworking&event prostora 'Tershouse', Kolodvorska 5, 71000 Sarajevo (između Eurofarma i ASA Banke), sa početkom u 10 sati i 30 minuta

Ovo sveobuhvatno istraživanje će poslužiti kao osnova za definiranje strateških mjera različitih nivoa vlasti u BiH na polju obrazovanja, zapošljavanja, zdravstva i drugih oblasti koja su od iznimne važnosti za mlade, a detaljnije o istom će prilikom svog obraćanja predstavnicima medija iznijeti:

1. Jasmin Bešić, generalni direktor Instituta za razvoj mladih KULT

2. Aziz Đipa, voditelj odjela za monitoring, evaluaciju i istraživanja Instituta za razvoj mladih KULT

Namjera ovog istraživanja je pružiti sveobuhvatnu informaciju o položaju mladih, te o postojećim institucionalnim politikama prema mladima. Istraživanje pruža cjelovitu informacija o položaju mladih, uključujući specifične teme važne mladima, ali i sve druge oblasti koje utiču na život mladih u BiH. Rezultati istraživanja temelje se na reprezentativnom uzorku za BiH - više od 3000 mladih u dobi od 15 do 30 godina starosti iz 78 zajednica širom BiH.

Potpuno istraživanje će biti dostupno javnosti krajem jula 2021. Posljednje ovakvo sveobuhvatno istraživanje o položaju mladih u BiH rađeno 2008. godine.

Pojedinačne izjave za medije planirane su u 11.15 sati.

COVID-19 protokol za predstavnike medija

Svi predstavnici medija obavezni su nositi maske i držati distancu od najmanje 1,5m od sagovornika. Organizator press konferencije osigurat će sve logističke i tehničke uslove za očuvanje zdravlja svih učesnika događaja.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!