[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/27\/grcka-pozar-ostrvo-evija-ana-mpa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/27\/100x73\/grcka-pozar-ostrvo-evija-ana-mpa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/27\/grcka-pozar-ostrvo-evija-ana-mpa.jpg","size":"89.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Požar izbio nedaleko od Atine, prijeti naseljenim područjima

U šumskom području u Stamati, pri općini Dionisos, nedaleko od grčkog glavnog grada Atine, izbio je požar.

Vatra potpomognuta vjetrom počela je prijetiti naseljenim područjima, zbog čega je evakuirano selo Galini, javlja Anadolija. 

Mnogi putevi na tim dionicama zatvoreni su za saobraćaj, a na teren su upućene brojne vatrogasne ekipe.

U gašenju požara učestvuju 43 vatrogasna tima, 24 vatrogasnih vozila, dva aviona i dva helikoptera.

Zvaničnici općine Dionisos istakli su kako je stanje teško te da se uprkos naporima vatrogasaca, požar približava naseljenim područjima.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!