[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/29\/n1info.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/29\/100x73\/n1info.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/29\/n1info.jpg","size":"364.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Portal N1 meta hakerskog napada iz Kine

Portal N1 ječur je bio meta hakerskog napada zbog čega nekoliko sati nije bilo moguće pristupiti web stranici.

U pitanju je bio plaćeni DDoS napad iz Kine koji je trajao od ranih jutarnjih sati.

DDoS su napadi sa više hiljada računara kojima je cilj da dovedu do preopterećenja web servera, mreže ili nekog drugog dijela infrastrukture, i tako onemoguće pristup njihovim korisnicima.

"Takvi napadi ne mogu se dešavati slučajno i dio su organizovane akcije, pa ne možemo da se ne zapitamo da li je ovo nastavak kampanje koja se ovih dana vodi protiv N1" saopštili su iz N1.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!