[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/irska-belfast-nasilje-twitter.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/100x73\/irska-belfast-nasilje-twitter.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/irska-belfast-nasilje-twitter.jpg","size":"97.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Policija u Sjevernoj Irskoj ponovo rastjerala demonstrante vodenim topovima

Policija je prvi put nakon šest godina koristila vodene topove u Sjevernoj Irskoj, a nakon još jedne noći nemira na ulicama Belfasta.

Grupe demonstranata obje sukobljene strane su se sinoć okupile na zapadu glavnog grada Belfasta, javlja BBC.

Benzinske bombe, vatromet i kamenje ponovo su korišteni za napad na policiju koja se od 29. marta suočava sa sve većim neredom.

Državni sekretar Sjeverne Irske trebao bi se sastati s političkim liderima kasnije u petak.

Brandon Lewis boravi u Belfastu na razgovorima nakon više od sedmicu noćnih napada na policiju u nekoliko područja Sjeverne Irske.

Posljednji incident započeo je bacanjem benzinskih bombi i sporadičnim napadima na brojna područja, ali nemiri su se proširili na zapadni dio Belfasta.

U protekle dvije noći policajci su raspoređeni kako bi smanjili nerede s obje strane takozvanog zida mira na zapadu grada.

Policija je saopćila da su tamošnji neredi u srijedu navečer bili razmjera koji se u Sjevernoj Irskoj nisu vidjeli godinama.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!