[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/87848-dejan-lovren-resmi-diperkenalkan-sebagai-pemain-baru-zenit-saint-petersburg-instagramzenit-spb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/100x73\/87848-dejan-lovren-resmi-diperkenalkan-sebagai-pemain-baru-zenit-saint-petersburg-instagramzenit-spb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/87848-dejan-lovren-resmi-diperkenalkan-sebagai-pemain-baru-zenit-saint-petersburg-instagramzenit-spb.jpg","size":"71.70","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Pojačanje najavljeno, između ostalog uz kartu Velike Srbije

Ekipa iz ruskog grada Sankt Petersburga, odnosno ekipa Zenita je svoj ovogodišnji nastup u Ligi prvaka najavila pripremanjem i objavljivanjem animiranog filma.

I to nije ništa čudno, čak je i vrzlo zanimljiv pristup. No, jasno se vidi kao se hrvatski fudbaler i bivši član Liverpoola Dejan lovern nalazi uz Kartu Velike Srbije.

U novoj sezoni Lige prvaka, igrati će u grup sa Borussijom Dortmund, Laziom i Bruggeom. Prva utakmica im je za pet dana i to protiv belgijsog osvajača titule.

U toj svojoj filmskoj najavi, mnogi djelatnici kluba i igrači su prikazani kao zapovjednici, određeni časnici ili pomorsi ratnici iz doba kada je Rusija bila carevina, i kako oni kreću u bitku. 

U razgovoru glavnom i pomoćnog trenra o izboru ratnika čulo se

"Dejan Lovren! Borio se na Jadranu, u Francuskoj i Engleskoj. Taj gospodin ima više odličja nego što je močvara oko Sankt-Peterburga i gladan je novih pobjeda".

Lovren je predstavljen tako da je sa puškom preko ramena prošetao kroz kartu Europe, sa tim što je jedina razlika između karte na njihovoj mapi i one u stvarnosti - Velika Srbija, za njih ne postoje Bosna i Hercegovina, Albanija, Sjeverna Makedonija, Kosovo ili Crna Gora.

Animirani film možete vidjeti u prilogu:

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!