[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/09\/razmjena.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/09\/100x73\/razmjena.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/09\/razmjena.jpg","size":"43.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Pogledajte trenutak kada je izvršena „najgora“ razmjena zatvorenika u istoriji (VIDEO)

Tokom jučerašnjeg dana na nepoznatom aerodromu došlo je do, kako su je neki nazvali, „najgore“ razmjene zatvorenika u istoriji koja je dogovorena na najvišem nivou između Moskve i Wahingtona.

Naime, SAD i Rusija dogovorile su razmjenu zatvorene američke košarkašice Brittney Griner za ozloglašenog trgovca oružjem Viktora Bouta, koji je u američkom zatvoru proveo 12 godina.

Zamjenu je odobrio i predsjednik SAD-a Joe Biden.

Podsjetimo, Griner je uhapšena na moskovskom aerodromu u februaru nakon što su joj pronašli ulje kanabisa. Prošlog mjeseca prebačena je u zloglasni zatvor.

Predsjednik Biden potvrdio je njezino oslobađanje na Twitteru te je poručio da je košarkašica na sigurnom te da putuje avionom kući.

Bidenova administracija predložila je razmjenu zarobljenika još tokom jula, svjesna da je Moskva dugo tražila Boutovo oslobađanje.

Bout je bio osuđen na 25 godina zatvora, ali je odslužio 12.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!