[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/19\/nenadic-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/19\/100x73\/nenadic-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/19\/nenadic-1.jpg","size":"44.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Pogledajte obraćanje premijera Nenadića nakon ostavke (VIDEO)

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, koji je u srijedu podnio ostavku na tu funkciju, kazao je da želi ubrzati proces uspostave nove vlasti, obzirom na vrlo složenu situaciju uzrokovanu pojavom koronavirusa.

Njegova ostavka je, dodao je, uslijedila nakon što je Vlada KS izgubila skupštinsku podršku i podnijela zahtjev za smjenu Vlade.

- Potpuno jasno da postoji nova većina, a moj cilj je usmjeren ka uspostavi nove vlade čije će odluke imati podršku u Skupštini KS - kazao je.

Nenadić je također pojasnio da se u skladu sa Zakonom o Vladi Kantona Sarajevo, podnošenjem njegove ostavke, smatra da su ostavku podnijeli i svi članovi te vlade.

- U slučaju da Skupština KS ipak ostaje pri pokrenutoj proceduri izglasavanja nepovjerenja Vladi Kantona na sjednici koja je zakazana za ponedjeljak, potvrđujem da sam saglasan i sa tom procedurom i da ću u tom slučaju, ostavku podnijeti odmah po izglasavanju – poručio je Nenadić.

Nenadić, koji  je obnašao funkciju premijera KS oko osam mjeseci, podsjetio je da je će formiranjem novog saziva Vlade, KS dobiti treći saziv izvršne vlasti u godini dana i 11 mjeseci.

- Želim na svaki način ubrzati promjenu vlasti, podržavam pokrenute proces i dajem im punu podršku. Nema nijednog razloga da u ponedjeljak ovaj proces ne bude okončan kako bi se stvorila mogućnost za imenovanje novog mandatara vlade - zaključio je Nenadić na pres-konferenciji.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!