[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/14\/211014-otvorenje-v4-film-festivala-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/14\/100x73\/211014-otvorenje-v4-film-festivala-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/14\/211014-otvorenje-v4-film-festivala-3.jpg","size":"92.04","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Počeo V4 Film Festival u kinu Meeting Point u Sarajevu, filmovi do 16. oktobra

U kinu Meeting Point u Sarajevu otvoren je V4 Film Festival u organizaciji ambasada četiri evropske zemlje Višegradske grupe, kojom ove godine predsjedava Mađarska.

Festival se održava do 16. oktobra, a ulaz na sve projekcije je besplatan. 

Višegradska grupa, poznata i kao Višegradska četvorka ili samo V4, je savez četiri zemlje centralne Evrope – Republike Češke, Mađarske, Poljske i Slovačke.

V4 Film Festival svečano je otvorio ambasador Republike Mađarske u BiH Krisztián Pósa.

 - Višegradska četvorka je savez četiri zemlje, utemeljen prvenstveno na zajedničkoj istoriji, vrijednostima i interesima. Svaka od četiri države Višegradske četvorke raspolaže s vrlo bogatom filmskom tradicijom. Sljedećih nekoliko dana publika će u kinu Meeting Point imati priliku uživati u po jednom filmu iz Mađarske, Slovačke, Poljske i Češke - rekao je Posa.

Mišljenja je da gledajući film koji otvara festival, ‘Oni koji su ostali’, publika će se suočiti s pitanjem da li je moguće preživjeti tragedije prošlosti u budućnosti, ako se drže zajedno oni koji su ostali.

Sva četiri filma koja se prikazuju na V4 Film Festivalu su sa velikim uspjehom prikazivani u brojnim zemljama.

Filmovi u programu V4 Film Festivala uz besplatan ulaz počinju svaku večer u 20.30 sati, dok je na redovnom repertoaru kina Meeting Point u terminu u 17.30 sati na programu film “Venom 2 (Venom: Let There Be Carnage)”.

Broj mjesta u kinu Meeting Point je ograničen, a program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!