[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/12\/fna-128116.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/12\/100x73\/fna-128116.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/12\/fna-128116.jpg","size":"117.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Počela sjednica Kolegija SDA, Čampara glavna tema

Sjednica Kolegija Stranke demokratske akcije (SDA), na kojoj se očekuje da će biti razmatrano pitanje isključenja Aljoše Čampare iz te stranke, upravo je počela.

Kantonalni odbor SDA Sarajevo zatražio je od Aljoše Čampare, nakon što je predat zahtjev s 18 potpisa za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, da podnese ostavku na pozicije koje obnaša ispred Stranke demokratske akcije te je predložio Predsjedništvu SDA da donese odluku o njegovom isključenju.

U SDA su ranije naveli da je riječ o pozicijama zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, potpredsjednika Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!