[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/kosarka.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/100x73\/kosarka.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/kosarka.jpg","size":"107.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Pobjeda košarkaša BiH za kraj kvalifikacija

Košarkaška reprezentacija BiH savladala je selekciju Bugarske s 80:61, u posljednjem meču kvalifikacija za nastup na Evropskom prvenstvu koje će se igrati naredne godine u Češkoj Republici, Gruziji, Italiji i Njemačkoj. 

Izabranici Vedrana Bosnića su ostvarili pet pobjeda i poraz u okviru kvalifikacione grupe H, te su osigurali prvo mjesto u konkurenciji reprezentacija Grčke, Latvije i Bugarske.

Utakmica protiv Bugarske nije imala rezultatski značaj, ali košarkaši BiH su pokazali dozu požrtvovanosti i profesionalizma, te su okončali kvalifikacije pobjedom. 

BiH je vodila cijelim tokom meča, ali ozbiljniju razliku i konačnu pobjedu osigurala je tek u posljednjoj četvrtini susreta. 

Najefikasniji u selekciji BiH bio je Kenan Kamenjaš sa 17 poena, Emir Sulejmanović je dodao 14, a John Daniel Roberson 13 poena.

U timu Bugarske istaknuli su se Konstantnin Kostadinov i Hristo Zahariev s po 11 poena.  

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!